Πευκόμελο

        
Γενικά:  Προέρχεται από μελιτώδεις εκκρίσεις και παράγεται στα πευκοδάση της Χαλκιδικής. Αποτελεί τη σημαντικότερη κατηγορία μελιού στη χώρα μας, αφού πάνω από το 60% της συνολικής ετήσιας παραγωγής προέρχεται από τα πεύκα. Ανήκει στην κατηγορία των μελιών μελιτόματος και για την παραγωγή του απαιτείται η ύπαρξη του εντόμου Marchalina Hellenica (ή βαμβακάδα όπως λέγεται). Το πευκόμελο προέρχεται από τις μελιτώδεις εκκρίσεις (αμινοξέα και σάκχαρα) αυτού του εντόμου.

Γεύση:  Δεν είναι πολύ γλυκό, γι' αυτό και προτιμάται αφήνοντας μια υπέροχη γεύση.

Χρώμα: Το χρώμα ποικίλει ανάλογα με την εποχή της παραγωγής. Την άνοιξη είναι πιό ανοιχτό ενώ το φθινόπωρο πιο σκούρο.

Κρυστάλλωση:  Κρυσταλλώνει δύσκολα λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του σε σάκχαρα και ιδιαίτερα σε γλυκόζη.

Θρεπτική αξία:  Είναι μέλι με υψηλή θρεπτική αξία, αφού στη σύσταση του αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό θρεπτικών ουσιών και είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (ασβέστιο,χαλκό, μαγνήσιο, ψευδάργυρο,σίδηρο), πρωτείνες και αμινοξέα.. έχει λιγότερες θερμίδες από το ανθόμελο..

Περίοδος παραγωγής:  Απρίλιος- Μάϊος, Αύγουστος- Οκτώβριο.

Διατίθεται σε γυάλινη, πλαστική και μεταλλική συσκευασία:
-0.5kg
-1kg
-3kg


Πεύκο με Μarchalina Ηellenica