Τα είδη μελιού

                                                                                  
Πευκόμελο

Προέρχεται από μελιτώδεις εκκρίσεις και παράγεται στα πευκοδάση της Χαλκιδικής. Δεν είναι πολύ γλυκό, γι' αυτό και προτιμάται αφήνοντας μια υπέροχη γεύση.. Κρυσταλλώνει δύσκολα, είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, πρωτείνες και αμινοξέα.. Έχει λιγότερες θερμίδες από το ανθόμελο..Ανθόμελο

Είναι μέλι που προέρχεται από πληθώρα ελληνικών φυτών. Είναι ανοιχτόχρωμο, έχει εξαιρετικό άρωμα και γεύση. Με υψηλή θρεπτική αξία είναι πλούσιο ιχνοστοιχεία.. Το φυσικό ανθόμελο κρυσταλλώνει.                                   
 Μέλι καστανιας

Έχει έντονο χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση που ελάχιστα πικρίζει. Κρυσταλλώνει αργά σε 1-2 χρόνια. Το μέλι της καστανιας επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος και ασκεί στυπτική ενέργεια σε περιπτώσεις δυσεντερίας.


Σουσούρα ή ρεικόμελο

Η ερείκη η σπονδυλωτή ή σουσουρα ανθίζει έπειτα από τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές του Σεπτέμβη. Δίνει άφθονο σκούρο κόκκινο-καφέ μέλι με χαρακτηριστικό άρωμα με ιδιαίτερη γεύση και υπόπικρη επίγευση. Είναι προιόν με υψηλή θρεπτική αξία και τονωτικό για τον οργανισμό. Κρυσταλλώνει γρήγορα σε 1-2 μήνες.


Ερείκη ή ρείκι ανοιξιάτικο

Η ερείκης η δενδρώδης είναι ένα ερεικώδες φυτό ύψους μέχρι 1,5 μέτρο που ανθίζει νωρίς την άνοιξη, δίνει πολλή γύρη και ανώτερης ποιότητας μέλι-ανοιχτόχρωμο σε σχέση με τη ρείκη του φθινωπόρου- με λεπτό άρωμα και ωραία γεύση. Κρυσταλλώνει γρήγορα σε 1-2 μήνες.